De Blauwe KamerCava

In de blauwe kamer is niemand man of vrouw, echtgenoot of echtgenote, vader of moeder, zoon of dochter. Het is de plaats waar je de dood in de ogen kijkt en niet met je ogen knippert.

 

In een bescheiden hotelletje trekt Hanne zich terug en zoekt ze een leven te vinden los van wereldse beslommeringen en emoties. Dat wordt echter steeds verstoord door Lise, Hanne's zus. Zij zoekt Hanne voortdurend op, niet in het minst om zichzelf vrijblijvend te bedienen van een mannelijk verzetje. Of door Hendrik, een bezoeker met erg veel en erg vreemde vragen. Vragen die ongekende waarheden genadeloos op tafel leggen.


Gelukkig is er ‘good old' Suzan om in bescherming te nemen, en Sien, de dochter die Hanne nooit zal hebben.

 

Dit stuk ontrafeld op geraffineerd wijze de motieven van Hanne's levenwijze. Het toont ons het ingewikkelde kluwen van intermenselijk relaties en het onvermogen om te ontsnappen aan onze lotsbestemming.

 

Kristien Hemmerechts ging in op de vraag van Code vzw om een theatertekst te schrijven in samenwerking met regisseur en acteurs.
De boeken van Kristien Hemmerechts zijn geschreven in een sobere, trefzekere stijl die door critici wordt geprezen.
'Ik denk dat mijn thema het menselijk onvermogen is, de menselijke onmacht,' zei Hemmerechts ooit. Voor het theater heeft Kristien Hemmerechts reeds een aantal bewerkingen gemaakt zoals 'Anna Karenina' van Tolstoj.
In dit project waagde ze zich voor het eerst aan een eigen theatertekst.

 

Regisseur Geert Vandermeulen beweert een dualistische persoonlijkheid te hebben, want hij verdient de kost als leraar wiskunde. Nog meer dualiteiten? Man met vrouwelijke trekken, bedrijft de visuele én de auditieve kunst, streeft naar de bevrijding van wat stereotype is én heeft nood aan de nestwarmte van zijn gezin.

 

Als een speling van het lot maakte hij de stap van auteur naar regisseur, en 10 jaar en een stevige opleiding later, heeft hij een palmares waar menig regisseur jaloers op kan wezen.

Hij regisseerde bij verschillende gezelschappen in het Leuvense en is docent dramatische expressie bij OPENDOEK vzw.


Geert is medeoprichter van CODE vzw. Hij was eindregisseur van het project Exp. Shake! waarbij in één weekend een voorstelling van nul werd gemaakt.

 

De blauwe kamer werd gespeeld tijdens het seizoen 2008-2009.

 

 

© CODE vzw Disclaimer Sitemap Website door 9000 Studios