OnderstadCava

Een groep mensen raakt opgesloten. Aanvankelijk zijn ze er van overtuigd dat het om een vergissing gaat, maar langzaam dringt het tot hen door dat ze niet weg kunnen. Er ontstaat een discussie: moet er een uitweg gezocht worden of wacht men af tot er hulp opdaagt? Wie neemt de leiding? 


Hoofdthema's van het stuk zijn het aflijnen van een gemeenschappelijk doel en de afbrokkeling van de façade die mensen opbouwen. Iedereen vertelt verhalen waarin hij of zij optreedt zoals hij of zij dat wenst. Naarmate mensen intiemer met elkaar (moeten) omgaan, brokkelen die verhalen af en wordt de ware aard zichtbaar. Het toont ook aan welke moeilijkheden mensen ondervinden als ze gezamenlijk een doel willen realiseren, en welke intermenselijke relaties dat doel in de weg kunnen staan of kunnen stimuleren.

 

Auteur Peter Cnops imponeerde ons tijdens zijn deelname aan Exp. Shake! 2006 en andere projecten van CODE vzw. 


Als deze Kontichenaar had gedaan wat hij wilde doen, had hij al romans gepubliceerd en filmscenario's geproduceerd, maar een job in de IT-sector weerhield hem daar jammer genoeg van.
Nil desperandum, zei Horatius echter, en meer levend dan ooit, haalt Peter intussen zijn schade in.

 

CODE vzw gaf hem graag de kans om het grote werk aan te snijden. Hij schreef ook een theatermonoloog voor Creatief Schrijven (Creatieve duo's) en een stapel ongepubliceerde kortverhalen. Veelzijdig, sprankelend en talentvol? 

 

Regisseur Peter Aers begon zijn theatercarrière aan de Kleine Academie (internationale school voor scheppend theater in Brussel). Ondertussen regisseerde deze duizendpoot al menig toneelstuk in het Gentse. 


Peter werkte ook als acteur in diverse producties, onder meer bij Ontroerend Goed en bij straattheatergezelschap Cie Bizar, waarmee hij op Europese tournee ging. Hij was één van de twee acteurs in het documentair theaterproject ‘Een oefening in verdwijnen'.


Peter is eveneens co-auteur van Self-made (gepubliceerd in 2007), die een methode beschrijft waarmee jongeren hun eigen voorstelling kunnen maken. 

 

Onderstad werd gespeeld tijdens het seizoen 2007-2008 en werd geselecteerd voor de finale van het Landjuweel 2008.

© CODE vzw Disclaimer Sitemap Website door 9000 Studios