CODE gecoverdTheater op Schoot

CODE heeft in zijn twaalfjarige bestaan meer dan
100 theaterstukken geproduceerd. Dat leverde heel wat knappe theaterteksten op; korte teksten over herkenbare situaties in zeer uiteenlopende stijlen. Omdat we het zonde vonden om die in ons archief weg te stoppen, ontstond de idee om de beste teksten in boekvorm uit te geven.
Het resultaat ligt nu voor u: twaalf teksten voor twaalf
jaar theater maken. Teksten van auteurs die het verdienen om nog gespeeld te worden. Elke sterke theatertekst vraagt een bevlogen regisseur en gepassioneerde spelers. En een enthousiast publiek natuurlijk. We hopen dat deze teksten theatermakers mogen inspireren.
De meeste zijn kort (max. 20 minuten), zijn geschreven
voor één, twee of drie spelers en vragen slechts een minimum aan speelruimte, decor, kostuums en accessoires. Ideaal voor wie op korte tijd en met beperkte middelen een theaterstukje wil ensceneren: om een stijl uit te proberen, om spelers te selecteren,
om met tekst te experimenteren, om een evenement
op te luisteren of gewoon voor het plezier van het spelen.
Deze uitgave kadert bovendien perfect in de doelstelling van CODE. Als productiehuis voor theater willen we met onze initiatieven zoveel mogelijk mensen aanspreken en begeesteren om zich via het theater uit te drukken. We zijn ervan overtuigd dat we daar met CODE gecoverd een bijdrage aan kunnen leveren.
Laat dit boek een aanzet zijn om theater te spelen en een publiek te fascineren. Meer moet dat niet zijn.

© CODE vzw Disclaimer Sitemap Website door 9000 Studios