Productie boeken
 • Nieuwsbrief

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 • CODE vzw werd bedacht in oktober 2004, vanuit een nood aan ‘anders’ met amateurtheater omgaan. ‘Anders’ wil zeggen, verschillend van de huidige traditionele meest voorkomende manier. CODE vzw wil dit stramien doorbreken, en de ‘onbespeelde’ plaatsen in het theaterveld actief bespelen.

  CODE vzw gaat officieel van start op 3 maart 2005. Met een sterke visie en een uitgesproken missie. Na wat experimenteren komt Theater op Schoot of TOS tot stand. Nieuwe theaterproducties van 15 à 20 minuten met een bezetting van 1 tot 4 acteurs die in een huiskamer moeten kunnen gespeeld worden. TOS blijkt een succesformule te zijn door het korte engagement van de makers, de korte tijdsduur waardoor de voorstelling deel kan uitmaken van een ander evenement en dat de producties vrijwel overal kunnen gespeeld worden.

  CODE vzw start met Theater op Maat of TOM. Het concept van theater op schoot maar dan in opdracht, met een opgelegd thema of in een specifieke locatie. Later volgt locatietheater, theater over de locatie, gemaakt en gespeeld op de locatie.

  CODE vzw heeft twaalf jaar later meer dan 100 theaterstukken geproduceerd. Dat leverde heel wat knappe theaterteksten op; korte teksten over herkenbare situaties in zeer uiteenlopende stijlen. Omdat we het zonde vonden om die in ons archief weg te stoppen, ontstond de idee om de beste teksten in boekvorm uit te geven. Code Gecoverd is hiervan het resultaat. Een boeiend leesboek waar de literatuurliefhebber kan genieten van een mooie staalkaart van hedendaagse en gevarieerde theaterteksten. Tevens is dit een werkboek voor regisseurs en acteurs met twaalf theaterteksten die willen aanzetten tot spelen. Als productiehuis voor amateurtheater willen we met onze initiatieven zoveel mogelijk mensen aanspreken en begeesteren om zich via theater uit te drukken. We hopen van harte dat we daar met CODE gecoverd een bijdrage toe kunnen leveren.

  CODE vzw heeft in 2019 meer dan 130 producties gemaakt. Hiervoor zijn meer dan 1000 rollen ingevuld door een 500-tal personen. We hebben gespeeld in Leopoldsburg, Strombeek-Bever, Sint-Jans-Eremo en Westouter. Vlaanderen zoals ze zeggen.