Productie boeken
 • Nieuwsbrief

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 • Iedereen maakt theater, overal, met spelplezier als uitgangspunt. Theater komt op een experimentele manier tot stand door het vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. De verschillende actoren dagen samen het theaterveld uit en creëren mogelijkheden om beperkingen te lijf te gaan.

  CODE vzw is een productiehuis voor amateurtheater.

  CODE vzw hanteert een eigen methodiek om theater te maken. Het uitgangspunt van al onze producties is te starten van een blanco blad, om zo tot een nieuwe creatie te komen. Binnen een project brengen we steeds een auteur, een regisseur en acteurs samen. Het is hun doel om binnen de lijnen van het project tot een nieuwe creatie te komen. Deze creatie bestaat hoofdzakelijk uit theater, wat niet wegneemt dat ook andere kunsten kunnen verweven worden binnen de creatie.

  CODE vzw werkt projectmatig wat voor acteurs, auteurs en regisseurs de mogelijkheid biedt om wanneer dan ook in een project te stappen, wat enorm laagdrempelig werkt. Dit freelance engagement proberen heel concreet en duidelijk te bepalen en te omschrijven.

  Producties

  CODE vzw werkt voornamelijk met korte producties, die ook een korter engagement vragen aan de deelnemers, waardoor de drempel nog verlaagd wordt. Hierdoor krijgen mensen die geen langdurig engagement kunnen opnemen ook de kans om amateurtheater te maken.

  CODE vzw brengt theater van huiskamer tot museum, van feestzaal tot fabriek, overal kunnen we terecht dankzij onze manier van werken. Dit geeft het theater een grote verruiming van speelkansen en mogelijkheden. Hierdoor bereiken we toeschouwers die niet vlug geneigd zijn om enkele uren naar een theaterstuk te zitten kijken. Omdat we hen de mogelijkheid geven kortere producties mee te maken, die dikwijls op locaties worden gespeeld die voor hen gemakkelijker toegankelijk zijn.

  CODE vzw streeft ernaar actief te zijn in Vlaanderen minimum.